Thursday, August 18, 2011

Fliers : Patience


Dont expected to have "harga berpatutan" when buying from a fellow Malay stall selling "aneka juadah Ramadhan"..

Just buy what u need.. and always expect "special price" for a less than average tasting grub..

Sabar apis sabaaarr... (-_-)

14 comments:

kupeh rodriguez said...

kitaaaaaa............farsto....
note this:chicken rice was expensive but "chick" that sell chicken rice is money can buy...hahaha

Obi Yus Kenobi said...

2 la plak..hehe

yaa..."harga berpatutan"..
aritu aku teringin nasik ambeng..
g beli kt bazaar..mak aih sampai 5-6 hinggit..
tp bile dh mkn...

WADAHELL!!!!!!......

Apisometres said...

kupeh: that kind of chick is out of my price range,, hehe

yus: Nasi ambeng.. adui.. teringin nak makan.. 5-6 hengget>? ya salam... hahaha, suh la bini ko masak..^^

bujal X said...

beli masa nak berbuka~spesel price! keh keh~~

SynCroW said...

dia lagi menguji kesabaran kalau beli kuih..harga memang "berpatutan" macam dah tak meniaga dah lagi..bila waktu berbuka...rupanya basi...bakor darah!!!!

Apisometres said...

bujal: kalau time berbuka biasanya diorg bg free.. hehe, tp biasanya kuih ngan air la..

aki: kuih tu leh bajet2 lg.. hehe, tp kalau lauk tu.. bile dh letak baru kira.. mcm tunggu result pekse plak.. haha

monkee said...

pis retake..payment nnti lepas raya erk..hehehhe..so berjimat la time beli juadah..klu bleh ko beli satey secucuk jerk buat time berbuka ngan sahur

Apisometres said...

LEPAS RAYA?!! TIDAKKK!!! aku mahukan uwang utk beli nasik ngan telur asin plak.. huhuhu

ayunda maajis said...

bazar thn ni mmg x besh ar..asal tiap kali beli semua food x sedap..nk kate pose punyer pasal sbb diorang xleh nak rase makanan..huh..nyesallll..

zehe said...

kene dgn timing plak ko post ni pis..aku arini baru rase memberontak sikit nak membeli juadah berbuke..kalo tak, biase aku beli air ngan tahpape kuey je untuk ditelan hidup2..sebab memang tak logik slash melampau di bulan puasa kite kene spend lebih dari bulan biase..quoting ayat randi rahman, :maka melingkuplah mereka!"

situkanghambar said...

rm 8? tak cukup handal lagi beb, apa kata mau try nasi sotong..

Apisometres said...

ayunda: xbaik menyesall.. redha jek la.. mungkin itu rezeki kite utk hari tu.. ^^

zehe: mcm ade silent understanding yg bile bulan pose, harga melambung tinggi.. apa tidak puasakah sume peniaga2 itu? huhu

hamze: hehe.. aku xamik sotong3 hekor ham.. just ayam bersaiz sekelumit tumor jek.. hehehe

grOundnUt said...

aarrghh~aku dah terkene ngan bazaar kat area opis aku..tidak akan kku jejak lagi!@_@

Elakkan pembaziran...
Masak-memasak serahkan padaku(Labu-labi)^^

Hanie said...

haha kesian! i never get this problem (nasib baik) but I choose my food carefully esp during bulan puasa. Kena tgk stall jugak! kalau ramai org kat stall tu sah sedap. kalau senyap semacam je toksah beli. hehehe.